Vandaag 10 november 2015 zijn de leerlingen van praktijkschool De Faam verwelkomd op hun nieuwe school op het Blooksven 21 in Zaandam. De school is tegen VMBO school Pascal Zuid aangebouwd, maar is een zelfstandige school met een eigen identiteit.

 

Rode loper

De leerlingen werden door het schoolteam, directeur Joost Pols Paardekooper en adjunct-directeur Yvonne Blijenburg, buiten bij het nieuwe gebouw opgewacht. Na een toespraak mocht leerling Ossama het lint doorknippen om de school te openen. Vervolgens konden alle leerlingen via de rode loper het nieuwe schoolgebouw betreden.

 

Pronkstuk

De Faam is geruime tijd bezig geweest om de nieuwbouw te realiseren. Hierdoor zijn alle wensen die voor een moderne praktijkschool nodig zijn in het gebouw verwezenlijkt. De school beschikt over goed uitgeruste praktijklokalen voor techniek, koken, atelier, zorg en- detail. Het pronkstuk is de eigen kaarsenmakerij. Behalve lokalen beschikt de school ook over leerpleinen waar de leerlingen instructie krijgen of zelfstandig aan het werk gaan op hun digitale tablets. Het gebouw heeft een frisse en open structuur. De bouwstijl heeft een industriële uitstraling. 

 

Officiële opening

De officiële opening vond plaats op 10 november onder toeziend oog van de wethouder en genodigden. Ouders, buurtgenoten en andere belangstellenden zullen begin december op een nog nader bekend te maken datum een kijkje kunnen nemen in en rondom de school.

Terug naar overzicht