Waar zijn wij naar op zoek?
Het is ontzettend belangrijk dat jongeren een bewuste keuze maken voor een opleiding. Weten wat de mogelijkheden zijn, waar je goed in bent en of een opleiding of beroep bij je past. Geïnteresseerden kunnen zich oriënteren door websites te bekijken, voorlichtingsdagen te bezoeken en brochures te lezen. Maar het liefst horen jongeren van leerlingen zelf hoe de opleiding eruit ziet en van medewerkers uit de bedrijven wat ze van een beroep en de sector kunnen verwachten.


Het doel van Tetrix is om te komen tot een netwerk van mensen die jongeren al in een vroeg stadium kennis kunnen laten maken met de wereld van opleiding en beroep, waardoor deze jongeren een keuze kunnen maken die gebaseerd is op echte ervaringen. Dit netwerk kan ingezet worden bij gastlessen, snuffelstages, oriëntatieopdrachten bij Tetrix, excursies e.d.

Wat verwachten we van de ambassadeur?
Inzet op jaarbasis: naar schatting 32 uur (overdag)
Tetrix overlegt de inzet met uw werkgever.

Bekostiging van uit Tetrix: geen (gezamenlijke investering voor de sector vanuit Tetrix en bedrijf)
Praktijkopdrachten: Tetrix doet voorbereiding, planning, materiaalbestelling etc.
Gastlessen, presentaties: Tetrix levert benodigde materiaal aan.
Aanmelden kan via zaandam@tetrixbo.nl of via de websitewww.tetrixbedrijfsopleidingen.nl

Tetrix Bedrijfsopleidingen werkt samen met het bedrijfsleven en de ROC’s aan het oplossen van het tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Naast technische MBO-opleidingen verzorgt Tetrix Bedrijfsopleidingen om-, bij- en herscholingsactiviteiten
in de (metaal)techniek.
Tetrix is in handen van bedrijven uit de technische branche en dat zal ook altijd zo blijven. De praktijkopleiders van Tetrix staan dicht bij het bedrijfsleven en hebben hun ervaring opgedaan in de praktijk. Tetrix heeft vestigingen in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam.

undefined

Terug naar overzicht