Wat te doen bij brand in een elektrische installatie of hoe te handelen in een donker lokaal terwijl de alarmbellen luidt rinkelen. Opleidingscentrum Veiligheid4all in Zwaag weet daar wel raad mee. Het bedrijf traint en geeft les aan werknemers in nagenoeg alle beroepsgroepen volgens een eigen actieve lesmethode. Uniek daarbij is de simulatieruimte, waar calamiteiten tot leven komen. Voor het geval dat…

 

Veiligheid4all is sinds 1997 actief in de regio Westfriesland en werk nauw samen met Tetrix Techniekopleidingen.

 

BHV en VCA trainingen:

Bij Veiligheid4all kunt u o.a. terecht voor trainingen bedrijfshulpverlener en het VCA-certificaat, heftruck hijsen en hoogwerker cursussen. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor eigen lesmethodes, waarbij volop gebruik wordt gemaakt van zowel digitale hulpmiddelen, met videoschermen en camera opstellingen.

 

Alle opleidingen worden verzorgd door een professioneel en volgens de laatste richtlijnen geschoold team van instructeurs. Zij hebben een duidelijk visie op het begrip veiligheid ontwikkelt, waarbij praktijk en theorie optimaal op elkaar zijn afgestemd. En het leveren van maatwerk is eerder regel dan uitzondering.

 

Unieke simulatieruimte voor BHV praktijkoefeningen:

Voor het praktijkgedeelte van de BHV cursus heeft Veiligheid4all op de locatie in Zwaag de beschikking over een geheel geautomatiseerde simulatieruimte. In deze ruimte, die is voorzien van digitale technieken uit de film- en theaterindustrie, ervaren de cursisten de oefeningen als een levensechte calamiteit. Ook zijn er camera opstellingen geplaatst zodat er zowel voor als tijdens de actie, evaluatiemomenten kunnen plaatsvinden. Elk jaar wordt deze ruimte weer aangepast aan nieuwe situaties. Verder zijn er slachtofferpoppen waar o.a. reanimatie en de werking van het AED apparaat kan worden geoefend. Omdat de lesstof op verschillende manieren wordt aangeboden, ontstaat er een ontspannen sfeer waarbij kennisoverdracht en leergierigheid elkaar stimuleren en optimaliseren.

 

VCA opleidingen:

Alle medewerkers in de bouw, industrie, petrochemie of soortgelijke activiteiten kunnen bij Veiligheid4all de VCA cursussen volgen. Deze cursussen maken de werknemer bewust van de gevaren rondom de werkplek. Denk aan zaken als valpreventie, goed tillen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. VCA examens worden afgenomen op een tablet, waar na afloop gelijk de score is te zien.

 

Advisering:

Verder kan door bedrijven een beroep op de expertise van Veiligheid4all worden gedaan als het gaat om bijvoorbeeld het 100% voldoen aan de VCA checklist, advisering over veiligheid of ISO certificaten.

 

Voor meer info over mogelijkheden en prijzen zie de website: www.veiligheid4all.nl. Het bezoekadres is De Compagnie 33A
in Zwaag, tel: 0229 – 276480

 

Terug naar overzicht